• Bezorgd in heel Nederland
  • Gratis op te halen in Amersfoort

Machedoux kaas

De Machedoux

Machedoux kaas van De Oude Streek

De Machedoux kaas is een geitenkaas die wordt gemaakt op biologische geitenhouderij De Oude Streek. Deze geitenhouderij ligt in het Groningse Westerkwartier, in het grensgebied van Groningen, Drenthe en Friesland. De Machedoux is verreweg de bekendste van een breed assortiment aan rauwmelkse kazen van deze boerderij. Aan het hoofd staat de bevlogen Hanneke Kuppens.

Deze biologische geitenhouder kiest duidelijk voor kleinschaligheid en daarmee een duurzame bedrijfsvoering. Met haar beperkte aantal geiten houdt ze een natuurlijke kringloop in stand. Met de mest van de geiten kan drie hectare grond vruchtbaar worden gehouden om een heel jaar lang de geiten van hooi en gras te voorzien. Zo is de Machedoux niet alleen lekker, maar ook heel duurzaam!

Met deze aanpak werd Hanneke Kuppens in 2002 beloond met de oorkonde 'Diervriendelijke boerin' door Stichting Lekker Dier. 

De website van Machedoux van De Oude Streek vind je hier.

Machedoux kaas bestellen

De Machedoux kaas is te bestellen op onze speciale Biologische en Rauwmelkse kaasplank. Dit kaasplankje is samengesteld met vier zachte kazen van biologische boeren en kaasmakers. Een zachte geitenkaas, een witschimmel, een harde kaas en een blauwaderkaas. 

    Over ons

    De Nederlandse Kaasplank verenigt unieke kazen van de beste ambachtelijke kaasmakers in Nederland. Deze kant-en-klare kaasplankjes bezorgen we bij jou thuis! Zo kun je een genieten van een restaurantwaardig kaasplankje, zonder je druk te maken over de bereiding!

    Een bijkomend voordeel: met een aankoop van ons kaasplankje steun je de lokale kaasboeren tijdens de coronacrisis. Voor hun afzet zijn de kaasboeren grotendeels afhankelijk van de horeca. Dat missen ze nu. Geniet dus van een zeer luxe kaasplankje en steun zo de Nederlandse kaasmakers!

    Bestel ook deze unieke kaasplankjes: