Het verhaal achter De Nederlandse Kaasplank

Hoe De Kaasplank tot stand kwam

De Nederlandse Kaasplank is een initiatief van kaasmaker in spé, kaascateraar, maar bovenal kaasgekkie Wolter. Als chef zachte kaas bij De Gooische Kaaskoerierkomt hij graag over de vloer bij de Nederlandse kaasmakers.

Met De Nederlandse Kaasplank kan ik anderen mee laten genieten van mijn passie en probeer ik ambassadeur te zijn voor alle boeren en kleine kaasmakers die dit mooie ambachtsproduct maken.

Heb je een vraag of ben je wil je meer over mij weten? Neem gerust contact op.

Passie voor kaas, hoe ontstaat dat? Toen ik ongeveer tien jaar geleden ging studeren had ik een nieuwe bijbaan nodig. Ik kwam terecht op de markt bij een kaasboer en waar ik mijn studie steeds minder interessant ging vinden, werd de bijbaan steeds leuker. Dus toen ik mijn studie politicologie afrondde begon ik fulltime op de markt te werken. Daar ontdekte ik beetje bij beetje de bijzondere wereld die achter het product kaas schuil gaat. Vroeger was het al spannend wanneer er komijnekaas in huis werd gehaald, maar als je de verscheidenheid aan buitenlandse kazen leert kennen raak je verslaafd.

 

Om de wereld van kaas nog beter te leren kennen heb ik inmiddels gewerkt bij Caulils delicatessen en Caulils Kaas in Amsterdam en later bij de Alexanderhoeve in Utrecht. Daarnaast heb ik veel in de horeca en catering gewerkt, maar altijd bleef ik ook op de markt werken. Wat vroeger de Gooische Boer was is nu de Gooische Kaaskoerier en veruit de beste kaasspecialist die je op de markt kunt vinden. Ik werk er nog met veel plezier.