Het verhaal achter De Nederlandse Kaasplank

Hoe De Nederlandse Kaasplank tot stand kwam

De Nederlandse Kaasplank is een initiatief van kaasmaker in spé, kaasspecialist, maar bovenal kaasgekkie Wolter. Als chef zachte kaas bij De Gooische Kaaskoerierkomt hij graag over de vloer bij de Nederlandse kaasmakers.

Met De Nederlandse Kaasplank kan ik anderen mee laten genieten van mijn passie en probeer ik ambassadeur te zijn voor alle boeren en kleine kaasmakers die dit mooie ambachtsproduct maken.

Heb je een vraag of ben je wil je meer over mij weten? Neem gerust contact op.

Wat begon met een bijbaan tijdens mijn studententijd, is inmiddels uitgegroeid tot een steeds groter wordende liefde voor kaas. De wereld die schuilgaat achter dit mooie product is fascinerend! Ik kan er geen genoeg van krijgen.

 

Ik studeerde politicologie in Amsterdam en werkte op de markt bij De Gooische Kaaskoerier. Kaas bleek een stuk interessanter dan politiek en dus besloot ik na mijn studie dat ik alles over kaas wilde leren. De jarenlange ervaring op de markt en in verschillende delicatessenwinkels in Amsterdam en Utrecht maakte me alleen maar nieuwsgieriger en enthousiaster over kaas. Het is zo'n veelzijdig product! 

 

Toen ik de wereld van 'buitenlandse kaas', maar dan gemaakt in Nederland ontdekte wist ik gelijk; hier moet ik wat mee doen! Ons land, toch bekend van het type Goudse kaas, heeft naast dat ook kwalitatief fantastische, op ambachtelijke wijze gemaakte zachte kazen. Het resultaat ziet u hier: De Nederlandse Kaasplank. 

Ik ben te vinden op instagram. Volg me daar!