Aan de Breede Beek wijn

Wijngaard Aan de Breede Beek uit Nijkerk maakt heerlijke en duurzame wijnen. Wat maakt Aan de Breede Beek zo bijzonder? En hoe komen de wijnen tot stand? Je leest het hier!

 

De Aan de Breede Beek is te bestellen in onze webshop

Aan de Breede Beek uit Nijkerk

Op wijngaard Aan de Breede Beek wordt door Henk Breugem aan ambachtelijke en duurzame wijnbouw gedaan. De wijngaardenier heeft uitstekende wijnen weten te produceren die prijzen in binnen- en buitenland hebben gewonnen. In 2019 én 2020 is Henk Breugem zelfs bekroond tot 'Beste Wijngaardenier' van Nederland!

De Wijngaard Aan de Breede Beek is gelegen op een prachtige plek op Landgoed Slichtenhorst in Nijkerk. In het jaar 2003 werd hier de eerste hectare wijngaard gepland. In 2010 is de is Aan de Breede Beek uitgebreid naar 2 hectare. De rassen op de wijngaard in Nijkerk hebben een verhoogde resistentie tegen valse meeldauw. De landbouwuniversiteit Geisenheim in Duitsland heeft deze ontwikkeld. Door de ontwikkeling van deze nieuwe rassen kan Aan de Breede Beek wijn leveren van goede kwaliteit. Op een duurzame manier worden de druiven geteeld, waardoor een goede wijnkwaliteit wordt gerealiseerd.

Bezoek de website van Aan de Breede Beek hier.

Deze Aan de Breede Beek wijnen vind je in onze webshop

Aan de Breede Beek wijn soorten

Op deze website kun je een aantal geweldige wijnen van Aan de Breede Beek vinden. Deze wijnen zijn perfect te combineren met onze kaasplankjes.

 

De Johanniter 2019 is een lichtgele witte wijn met een sterke volle geur van rijpe ananas, lychee, appels en hars. De Johanitter is een druif die speciaal ontwikkeld is voor het Nederlandse klimaat. Deze Aan de Breede Beek wijn geeft een fris mondcontact een een zoet licht bittere smaak in een lange afdronk.

De Regent 2018 is een zeer karaktervolle rode wijn die gemaakt met de Regent druif. Deze Aan de Breede Beek wijn heeft een duidelijke aroma van zwarte bessen met daarnaast ook vanille, peper en laurier. De Regent druif is speciaal voor het Nederlandse klimaat ontwikkeld en is de belangrijkste reden dat er er tegenwoordig zoveel succesvolle Nederlandse wijngaarden zijn.  De afdronk van deze wijn uit Nijkerk is vol en aangenaam met nog aanwezige tannines. 

De Secco Muscato 2018 is een lichtgele mousserende witte secco gemaakt van de Muscaris druif. Een absolute aanrader. De secco heeft aroma's van bloemen, vlierbes en appel. In de smaak zit een aangename prikkel en volle smaak met een passend drogend bittertje.

De Breede Beek Brut, ten slotte, is een fantastische, mousserende wijn gemaakt volgens de methode traditionnelle net als de champagne. Alle uren werk die in deze fles zitten proef je direct terug. Bewaar deze bijzondere Aan de Breede Beek wijn voor een bijzonder moment. 

Wijn bij kaasplankje

De Aan de Breede Beek wijn bij een kaasplankje nuttigen? Dan zit je hier goed! Deze website verkoopt kaasplankjes met kazen van de beste ambachtelijke kaasmakers in Nederland. Deze kant-en-klare kaasplankjes bezorgen we gewoon bij jou thuis! Zo kun jij thuis onbezorgd genieten van een selectie van de beste kazen die ons land te bieden heeft, met een perfect glas wijn in de hand er bij.

Extra mooi meegenomen: met een aankoop van een kaasplankje met wijn steun jij de lokale kaasboeren in Nederland. Deze kaasmakers zijn voor hun afzet grotendeels afhankelijk van de horeca. Deze coronatijd is daarom voor hen niet gemakkelijk! Ze kunnen dus wel wat extra support gebruiken.

Geniet van deze unieke kazen, met een goed glas wijn van Aan de Breede Beek. Zo kunnen we blijven genieten van de geweldige producten die de Nederlandse bodem te bieden heeft.

Bestel een uniek kaasplankje met een wijn er bij in onze webshop