Lady's blue kaas

De Lady's Blue kaas is een hele bijzondere blauwschimmelkaas met een romige smaak. Hoe de Lady's Blue kaas tot stand is gekomen, lees je op deze pagina!

Lady's blue kaas: het verhaal

Lady's Blue kaas is een blauwschimmelkaas uit Nooitgedacht in Drenthe. Lady's Blue is een bijzondere geitenkaas van rauwe melk en past perfect op een kaasplankje. De kaas is iets pikant en is romig van smaak. Het is één van de weinige zachte kazen van rauwe melk in Nederland.

De kaas is vernoemd naar Lady, een zeer karakteristieke geit en 'leading lady' van haar kudde. Haar vacht had de kleuren van een blauwschimmel en zo is bedacht om de Lady's Blue kaas naar deze geit te vernoemen.

De geitenkaas Lady Blue wordt geproduceerd op de Kruidenwei van Ger Entjes en Ayla Groenenveld. De geitenmelk is van hier van hoge kwaliteit. Dit is de danken aan de rijke begroeiing rond de boerderij de Kruidenwei en aan het feit dat de geiten niet maximaal hoeven te produceren. Het stremmen van de melk wordt gedaan met biologisch geitenlebstremsel.

Bezoek de website van De Kruidenwei hier.

Lady's Blue bestellen

De Lady's Blue kaas is te bestellen op onze speciale Biologische en Rauwmelkse kaasplank. Dit kaasplankje is samengesteld met vier zachte kazen van biologische boeren en kaasmakers. Een zachte geitenkaas, een witschimmel, een harde kaas en een blauwaderkaas. 

    Over ons

    De Nederlandse Kaasplank verenigt unieke kazen van de beste ambachtelijke kaasmakers in Nederland. Deze kaasplankjes bezorgen we gewoon bij jou thuis! Zo kun je een genieten van een restaurantwaardig kaasplankje, zonder je druk te maken over de bereiding!

    Een bijkomend voordeel: met een aankoop van een kaasplankje steun je de lokale kaasboeren tijdens de coronacrisis. Voor hun afzet zijn de kaasboeren grotendeels afhankelijk van de horeca. Dat missen ze nu. Geniet dus van een heerlijk luxe kaasplankje en steun de Nederlandse kaasmaker!

    Bestel ook deze unieke kaasplankjes: