Oudwijker Kaas uit Utrecht

Op onze Nederlandse kaasplank vind je regelmatig bijzondere kazen van kaasmakerij Oudwijker. Dit is een gepassioneerd familiebedrijf uit Utrecht. WIj hebben van hun de Fiore, Stella, Lazuli en de Colosso. 

Over de kazen van Oudwijker

Oudwijker is een kleine kaasmakerij in de provincie Utrecht. Rutger en Marieke maken daar elke week prachtige kazen met een natuurlijke korst. Met deze kazen halen zij het kaas-sentiment uit Italië in herinnering, maar met een uniek Nederlands karakter.

Vier van deze bijzondere kazen van Oudwijker zijn te vinden op de Nederlandse Kaasplank. Twee blauwaders: Colosso en Lazuli. Grote blauwaderkazen,  Colosso is van buffelmelk gemaakt en een stuk pittiger. Lazuli is van koemelk  en een stuk romiger en zachter van smaak. Stella en Fiore zijn twee roodflorakazen. Stella is weer van buffelmelk gemaakt en een stuk pittiger. Fiore is een mildere variant van koemelk.  De tweede, Fiore, is een roodflora kaas van Nederlandse koemelk. Deze kazen hebben een vochtige korst en van binnen lekker smeuig. 

Bezoek de website van Oudwijker

De kaas van Oudwijker op de Nederlandse kaasplank

De kazen van Oudwijker, Stella, Fiore, Lazuli en Colosso vind je op de online te bestellen Nederlandse Kaasplank. Deze kaasplank verenigt de beste kazen van ambachtelijke kaasmakers en boeren in Nederland.

Veel van dit soort  kaasmakers in Nederland zijn voor hun afzet grotendeels afhankelijk van de restaurants die de kaas kopen. Door de coronacrisis missen zij dit jaar een groot deel van hun omzet en kunnen daarom wel wat extra support gebruiken! Wanneer jij een kaasplankje koopt, steun je de lokale boeren in deze lastige tijd!

Ga dus snel naar de Nederlandse Kaasplank. Na het kopen, bezorgen wij de pakketten in heel Nederland! Een kant-en-klare kaasplank of borrelpakket, gewoon bij jou thuis bezorgd! Dat klinkt toch heerlijk! Bestel snel in onze webshop.

Bestel onze Nederlandse Kaasplank met de kaas van Oudwijker hier: