Olde Remeker Kaas uit Lunteren

Op onze Nederlandse kaasplank vind je onder andere de heerlijke Olde Remeker Kaas. Deze bijzondere kaas is een rauwmelkse natuurkorst kaas, die wordt gemaakt in Lunteren (boven Ede) op boerderij De Groote Voort.

Over Remeker in Lunteren

De Olde Remeker Kaas wordt gemaakt van de melk van Jersey-koeien. Deze koeien lopen rond op de boerderij van familie Van de Voort in Lunteren en kunnen grazen op grasklaverweiden.

De familie Van de Voort bewoont deze grond van de boerderij al sinds 1650! De Jersey-koeien krijgen op deze boerderij alleen verse voeding en leven in een open stal die vrije toegang geeft tot de weiden. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de koeien. De koeien houden ook hun hoorns en de kalfjes blijven eerst bij hun moeder lopen. 

De kaas wordt op de boerderij biologisch geproduceerd en wordt gepekeld, waardoor het een laag zoutgehalte heeft. 

De Jersey-koeien van Remeker Kaas

De Remeker Kaas koeien zijn van het ras Jersey. Dit is een speciaal ras bestaande uit mooie bruine melkkoeien met grote bruine ogen. Remeker Kaas houdt ruim 90 Jersey-koeien. Het is een bijzonder efficiënte koe, die met relatief weinig voer hele rijke melk geeft. De melk van de Jersey-koe is speciaal. Het heeft een opvallend gele kleur, doordat het een hoog zogeheten caroteengehalte heeft. Daarnaast heeft de melk een hoog kalkgehalte en heeft het de juiste soort eiwitten voor het maken van kaas. Het resulteert in een geweldig lekkere kaas, die erg populair is.

Daarnaast wordt de bodem waar de Jersey-koeien lopen goed verzorgd. Dit resulteert in gras van een hoge kwaliteit. Naast het gras krijgen de koeien alleen verse voeding. Dit zijn geplette granen, die elke morgen vers worden geplet, waardoor de voedingswaarden in het graan optimaal benut worden door de dieren.

Bezoek de website van Remeker

 

Een Nederlandse kaasplank bestellen

De Olde Remeker Kaas vind je op de online te bestellen Nederlandse Kaasplank. Deze kaasplank verenigt de beste kazen van ambachtelijke kaasmakers en boeren in Nederland.

Veel van dit soort  kaasmakers in Nederland zijn voor hun afzet grotendeels afhankelijk van de restaurants die de kaas kopen. Door de coronacrisis missen zij dit jaar een groot deel van hun omzet en kunnen daarom wel wat extra support gebruiken! Wanneer jij een kaasplankje koopt, steun je deze lokale boeren in deze lastige tijd!

De Olde Remeker Kaas vind je op onze uitgebreide kaasplank, maar ook in ons borrelpakket. Na het kopen, bezorgen wij de pakketten in heel Nederland! Een kant-en-klare kaasplank of borrelpakket, gewoon bij jou thuis bezorgd! Dat klinkt toch heerlijk! Bestel snel in onze webshop.

De Olde Remeker Kaas vind je op deze online te bestellen kaasplanken: