Doetie's Geiten Kaas uit Jubbega

Op onze Nederlandse kaasplank vind je onder andere de heerlijke kaas van Doetie's Geiten uit Jubbega, een dorp onder Drachten in Friesland. Een kaas die op een bijzondere manier wordt geproduceerd.

Over Doetie's Geiten Kaas

De kaas van Doetie's Geiten wordt geproduceerd met de melk van zo'n 70 geiten in het Friese plaatsje Jubbega. Doetie runt een kleinschalige boerderij hier. Dwars tegen de stroom van food-industrialisatie in kijkt zij naar de bijzondere eigenschappen van rauwe melk en hoe dat zichzelf conserveert.

Op de boerderij van Doetie kunnen deze geiten naar hartelust grazen en genieten ze van veel verschillende soorten kruiden. Dit zorgt ervoor dat ze heerlijke melk geven. Doordat in de melk van Doetie's Geiten veel natuurlijke micro organismen aanwezig zijn, kan Doetie heerlijke kaas maken. 

De kwaliteit van de melk is hoog, waardoor er allerlei soorten zuivel en kaas gemaakt kunnen worden, zo natuurlijk mogelijk. Zelfs stremsel en zuursel maakt Doetie zelf. Uniek in kaasmaakland! In het proces wordt ook geen gebruik gemaakt van industriële fermenten.

Bezoek de website van Doetie's Geiten

De kaas van Doetie op de Nederlandse kaasplank

De kaas van Doetie's Geiten vind je op de online te bestellen Nederlandse Kaasplank. De 'Swarte Toer' is ook los te bestellen. De Swarte Toer is een type Franse chèvre met as op de korst. Je kunt hem jong eten met een friszure smaak, maar laat hem ook gerust een poos staan.  Een geitenkaasje wat 100% natuurlijk gemaakt wordt.

Onze kaasplank met de kaas van Doetie verenigt de beste kazen van ambachtelijke kaasmakers en boeren in Nederland. Veel van dit soort  kaasmakers in Nederland zijn voor hun afzet grotendeels afhankelijk van de restaurants die de kaas kopen. Door de coronacrisis missen zij dit jaar een groot deel van hun omzet en kunnen daarom wel wat extra support gebruiken! Wanneer jij een kaasplankje koopt, steun je deze lokale boeren in deze lastige tijd!

De kaas van Doetie's Geiten vind je op onze uitgebreide Nederlandse Kaasplank en is apart te bestellen. Na het kopen, bezorgen wij de pakketten in heel Nederland! Een kant-en-klare kaasplank of borrelpakket, gewoon bij jou thuis bezorgd! Dat klinkt toch heerlijk! Bestel snel in onze webshop.

Bestel de kaas van Doetie's Geiten in onze webshop: