• Bezorgd in heel Nederland
  • Gratis op te halen in Amersfoort

Zwaluwgekwetter kaas

Op onze Nederlandse kaasplank vind je onder andere de heerlijke Zwaluwgekwetter uit Lievelde. Deze biologische witschimmelkaas wordt geproduceerd op Ecoboerderij Arink.

Over Zwaluwgekwetter kaas

Zwaluwgekwetter kaas wordt gemaakt op Ecoboerderij Arink door Hermiene Makkink. Deze biologische boerderij heeft een kudde van rond de 60 Fries-Hollandse koeien. De veestapel en de oppervlakte op de boerderij zijn in balans. Dit betekent dat zij genoeg mest hebben voor het land en van dit land genoeg voer halen voor het vee.

Zwaluwgekwetter kaas is helemaal puur en biologisch. Er wordt antibioticavrij gewerkt en het voer wordt op dezelfde boerderij verbouwd. Daarnaast wordt er respectvol met de koeien en het land omgegaan. De kaas wordt gemaakt van verse, rauwe koemelk. Dit gebeurt zonder een melkbewerking, zoals koelen of pasteuriseren. Aan de melk wordt alleen stremsel, zuursel en een witschimmelcultuur toegevoegd. De kaas wordt kort gepekeld, waarna de schimmel kan groeien en rijpen. De kaasjes worden verpakt wanneer ze mooi wit zijn. Hermiene maakt twee soorten, een milde en één met meer temperament, wij verkopen alleen de tweede, omdat je dan echt het unieke karakter proeft. 

Bezoek de website van kaasmakerij Zwaluwgekwetter

Zwaluwgekwetter op de Nederlandse kaasplank

De Zwaluwgekwetter kaas vind je op de online te bestellen Nederlandse Kaasplank. Deze kaasplank verenigt de beste kazen van ambachtelijke kaasmakers en boeren in Nederland.

Veel van dit soort  kaasmakers in Nederland zijn voor hun afzet erg afhankelijk van de restaurants die de kaas verkopen. Door de coronacrisis missen zij dit jaar een groot deel van hun omzet en kunnen daarom wel wat extra support gebruiken! Wanneer jij een kaasplankje koopt, steun je deze lokale boeren in deze lastige tijd!

De Zwaluwgekwetter kaas  vind je op onze uitgebreide Nederlandse kaasplank, maar ook op de biologische en rauwmelkse kaasplank. Na het kopen, bezorgen wij de pakketten in heel Nederland! Een kant-en-klare kaasplank of borrelpakket, gewoon bij jou thuis bezorgd! Dat klinkt toch heerlijk! Bestel snel in onze webshop.

De kaas van Zwaluwgekwetter vind je op deze Kaasplankjes: